"Man tager vad man haver..."

I detta fallet är det en sorts pyttipanna på gårdagens mat
1 portion
3 stora kokta potatisar
1 kokt morot
några skivor kalkon
lite olika kryddor
1. skär potatisarna,moroten och kalkonen, lägg det i en stekpanna och stek det (5:an respektive 9:an).
2. krydda med önskvärd kryddblandning
Klart! ;)
PS: annat kan också andvändas...

Grova tekakor

Från Hem & Konsumentkunskapen! (också kallad hemkunskap...)
6 st
3 msk matfett
2 dl mjölk/vatten (valfritt)
1/2 paket blå jäst=25 g
1 msk socker
2 krm salt
2 dl grahamsmjöl
2-3 dl vetemjöl
1. värm matfettet och mjölken/vattnet till FINGERVARMT (37°C!) och häll i en skål.
2. smula i jästen och rör om. (är det mer än fingervarm dör jästsvamparna,och då jäser degen INTE!!!)
3. tillsätt socker,salt,grahamsmjöl och 2 dl vetemjöl.
4. arbeta degen tills den släpper ur skålen (du kommer nog att behöva en del av vetemjöl).
5. låt degen jäsa 10 minuter under bakduk.
6. sätt ugnen på 250°C, lägg bakplåtspapper på en bakplåt/ smörj en plåt med matfett.
7. lägg degen på ett mjölat bakbord och arbeta degen.
8. rulla degen till en rulle och dela i 6 bitar.
9. forma bitarna till runda bollar och platta ut dem till kakor på ca 12 cm i diameter.
10.lägg kakorna på en plåt och nagga dem med en gaffel. jäs dem på plåten under en bakduk tills de sviktar om du petar på dem med fingret.
11.grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter.
Klart! :)

Svamp/skinkpasta

Detta är mitt favoritrecept!
2 portioner
1 dl svamp (kantareller är godast)
några skivor skinka/kalkon eller stek
1 tsk grädde
pasta
vitpeppar
smör/margarin att steka i
1. koka pastan.
2.stek svampen och skinkan i en stekpanna.
3.när svampen+skinkan är färdigstekt, krydda med lite vitpeppar och häll på grädden.
4. häll "såsen" (svampen,skinkan,grädden) i pastan
Klart! :)

RSS 2.0